Kávové kurzy

Grind on demand

Publikováno 23.11. 2010 v kategorii: Nezařazené.

Londýn pro mnohé z nás otevřel dveře dalším zajímavým možnostem a setkáním, jako například v německém Hamburku. Přístavní město, kam přijíždí kontejnery se zelenou kávou, připomíná Benátky. Uprostřed Hamburku najdete krásné jezero a v okolních ulicích samé kanály a mosty. Všude rostou stromy a celé město je svěží, a už vůbec ne uspěchané, jako jiná města.

Ve městě zelené kávy sídlí německá společnost Mahlkönig, která vyrábí od roku 1924 mlýnky na kávu. Postupem času vyvinuli vysoce vyspělou technologii, kterou využívají baristé po celém světě.

Mlýnky Mahlkönig vám dávkují čerstvě namletou kávu přímo do páky, což je ta nejlepší možnost. U klasických mlýnků s dávkovačem káva ztrácí kvalitu již během chvíle.

Mahlkönig také patří k hlavním sponzorům soutěže WBC, pro kterou vytvořili speciální limitovanou edici Varia K30. Kdo by nechtěl mít ve své kavárně takové Vario K30?

Každý mlýnek vyrábí v malé továrně ručně tady jsem si pro vás připravila malou fotoreportáž přímo z výroby.

Na obrázku vidíte téměř hotové Varia home, které putují do sekce, kde u každého mlýnku kontrolují kvalitu mletí. Pokud si chcete koupit domů kvalitní mlýnek na kávu, kde jednoduše nastavíte různé hrubosti mletí, Vario home je tou nejlepší volbou.

ProM mlýnky jsou určené pro snadné nastavení různých hrubostí mletí kávy, pro různé přípravy. Tento mlýnek je více profesionální, než Vario home.

Z těchto tyčí vyrábí v továrně mlýnské kameny.

Nařežou je na malé kousky, které vypadají jako puky na lední hokej.

Jak fungují mlýnky Mahlkonig? Podívejte se na video s mistrem světa Mikem Phillipsem:

Jeden komentář

  1. Václav Zeman napsal:

    Dobrý den Petro,kdysi jsem na vaše doporučení koupil od pana Vondráka kávovar Musicu. Jsem s ní velice spokojený, za to bych vám chtěl poděkovat. Nyní se mi povedlo z Německa dovézt mlýnek Mahlkonig Vario Home. Neměla by jste na tento mlýnek český návod? Předem děkuji za odpověď. Krásný den V. Zeman

Zanechte komentář

Musíte být přihlášený/ná pro vkládání komentářů.