Kávové kurzy

Team kávových kurzů

PETRA VESELÁ a její příběh, z Knihy O kávě:

Když jsem v devatenácti dokončila maturitu, čekala mě volba vysoké školy. Neměla jsem jasnou představu, ale snila jsem o vlastní cukrárně. Miluji sladké. Moje máma přišla tehdy s nápadem si cukrárnu otevřít a také mi řekla o prostorech k pronájmu v Jílovém. A tam to tehdy všechno začalo. Koncept kavárny a galerie jsem musela na město podat ještě v den první prohlídky. Prostory mě opravdu oslovily a do půl roku v nich začala rekonstrukce.

Tehdy jsem neměla žádné informace o kávě ani gastronomii, natož o samotném podnikání. Musela jsem se všechno sama naučit. Prošla jsem jednodenním kurzem přípravy kávy a zbytek jsem se už učila na prvních zákaznících. Půl roku po otevření kavárny a galerie U Zlatého korálku v Jílovém u Prahy jsem prošla první soutěží a skončila na krásném třetím místě v republice. O kavárnu se začala zajímat média, díky tomu k nám chodilo víc a víc zákazníků. Zúčastnila jsem se řady dalších soutěží a dvakrát vyhrála celostátní soutěž. Nakonec jsem je za několik let začala i sama organizovat.

V průběhu let jsem prošla odbornými školeními o espressu (Espresso Italiano), o latte art, různými degustačními kurzy a také SCAE certifikací. Dále jsem složila velmi těžkou zkoušku, abych se mohla stát porotkyní na Mistrovství světa. Díky zasedání v porotě mám nyní možnost nahlédnout problém i z druhé strany a čerpám z toho neuvěřitelné množství inspirace.

Založila jsem si své vlastní školicí středisko a snažím se veškeré informace a znalosti, které mám, předávat na školeních dále. Školení mě velmi baví a naplňují. Mám pocit, že to, co dělám, má smysl. V červnu 2013 jsem po 9 letech prodala svou kavárnu. Přišel čas se posunout dál a nyní se plně věnuji právě školením.

KONTAKT: Petra Veselá, 606705004, petra.vesela@kavovekurzy.cz

Kávové CV

GWILYM DAVIES 

Gwilym začal svou kariéru baristy před 16 lety na Novém Zélandu. Pracoval v několika londýnských kavárnách, mohli jste ho potkat na různých trzích a nebo také v obchodě s oblečením Present, kde připravoval kávu na pákové Victorii Arduino.

V roce 2009 se rozhodl, že se zúčastní Mistrovství baristů v Anglii, kde vyhrál a postoupil na Mistrovství světa – WBC. Celou soutěž vyhrál a stal se tak Mistrem světa v přípravě kávy. Jeho soutěžní kariéra byla nejkratší ze všech, pouhé 3 měsíce. Jeho vítězné video můžete shlédnout zde.

Krátce po získání titulu Mistr světa otevřel Gwilym kavárnu Prufrock v Londýně, jako jeden ze tří majitelů.

V roce 2012 se stal členem představenstva Speciality Coffee Association of Europe a v roce 2013 složil zkoušky pro autorizované trenéry. Proto Vám můžeme nabídnout tyto oficiální certifikace.

V roce 2014 složil zkoušky pro porotce na Mitsrovství světa, a stal se také WCE representative.

Gwilym také přišel na trh s různými nápady jako například Disloyality card nebo Menu v OZ.

Jeho školení jsou mnohem více odborná a technická, probíhají v angličtině s možným překladem.