Kávové kurzy

O nás

Kávová školení pořádáme od roku 2008. Od té doby jsme proškolili řadu známých baristů, kteří mají nyní své kavárny, ale také spousty domácích nadšenců.

Všichni členové našeho týmu mají zkušenosti s přípravou skvělé kávy doma, z provozu kavárny, soutěžního prostředí, nebo dokonce i z pražírny.

Petra a Gwilym se v tuto chvíli soustředí hlavně na pražení, a proto jim s pořádáním a vedením kurzů pomáhají Hanka a Šárka. Holky jsou moc šikovné, pozorné a naučí vás připravovat tu nejlepší kávu.

V čem jsou naše školení jiná? Školení pořádáme pouze pro malý počet účastníků, abychom byli schopni zajistit individuální přístup. Každé školení začínáme teoretickou částí, která je důležitá, ale soustředíme se poté více na praktikou část, protože z té si odnesete zdaleka nejvíce. Naše kurzy probíhají v týdnu, ale často také o víkendu.

Přijďte si k nám udělat hezký den a naučit se skvělou kávu. Ať už doma, nebo ve Vaší kavárně.

Hana Dropová

HANA
DROPOVÁ

S výběrovou kávou Hanka pracuje od roku 2019. Tehdy začala studovat na vysoké škole a současně pracovat v kavárně jako baristka. Káva a její příprava ji natolik zaujaly, že se rozhodla absolvovat několik kurzů v našem školicím centru.

Od ledna 2023 Hanka pomáhala v kávovém centru jako asistentka hlavní školitelky a od června 2023 začala vést naše kávová školení. Občas nám také vypomáhá v pražírně.

Ráda se účastní nejrůznějších kávových eventů, seminářů a konferencí, v ČR i v zahraničí, kde získává nové poznatky a zkušenosti.

Mezi její oblíbené kávové nápoje patří cappuccino s ovesným mlékem a promytá filtrovaná káva.

Šárka Petraturová

ŠÁRKA
PETRATUROVÁ

S kávovou kulturou se Šárka poprvé setkala při svých cestách po Austrálii, kde si po práci chodila sednout na pláž s flat white v ruce. Po návratu do Čech od roku 2019 pracovala v kavárně Periferie v Braníku a pravidelně se vzdělávala na našich kurzech.

Od ledna 2022 začala školit na kurzech a také pracovat v naší pražírně. Káva se postupně stala její vášní.

Když se zrovna nezaobírá problematikou pěstování kávy v Indonésii, tak s námi vaří kafíčka na festivalech a kávových akcích.

Nejradši má Unicorn blend připravený metodou V60.

PETRA VESELÁ

PETRA
VESELÁ

Káva jí naprosto změnila život v roce 2004, kdy si otevřela kavárnu v Jílovém u Prahy. Účastnila se řady soutěží v přípravě kávy a stala se dvakrát Mistryní České republiky v její přípravě. V průběhu let začala pomáhat s pořádáním baristických soutěží a zasedá v porotě jako degustační nebo jako hlavní porotkyně.

Měla možnost několikrát porotcovat i finálové kolo na Mistrovství světa baristů. V roce 2008 otevřela školicí centrum v Jílovém u Prahy a pořádá různá kávová školení.

Pracuje se začátečníky, domácími nadšenci, ale i s pokročilejšími baristy a s nově otevíranými kavárnami. V roce 2010 vydala Knihu O kávě, které se prodalo přes 30 tisíc kusů. O tři roky později prodala svou kavárnu a od té doby se soustředí na baristická školení.

GWILYM DAVIES

GWILYM
DAVIES

Gwilym začal pracovat jako barista v roce 1996 na Novém Zélandu. Poté jste ho mohli potkat v řadě londýnských kaváren, připravoval kávu na trzích a nebo například v obchodě Present s oblečením. V roce 2009 vyhrál Mistrovství světa (jeho vítězné video můžete shlédnout zde).

Krátce na to otevřel kavárnu Prufrock v Londýně. Od roku 2013 žije v Jílovém u Prahy, kde si otevřel školicí centrum a pořádá různá kávová školení. Nabízí technická a praktická školení, a také je školitelem mezinárodní kávové asociace SCA. Proto vám může nabídnout i kurzy zakončené zkouškou a mezinárodním certifikátem.

Školení probíhají v angličtině s možným překladem. V roce 2014 složil zkoušky pro mezinárodní porotce a pomáhá s organizací národních i světových soutěží. Gwilym také přišel s nápady jako například Disloyality card nebo Menu v OZ.

Kurzy

ZÁKLADNÍ
KURZ
KURZ
LATTE ART
KURZ
FILTROVANÉ
KÁVY

VĚNUJTE KÁVOVÉ ŠKOLENÍ JAKO DÁREK

Rádi vám na školení vystavíme dárkový poukaz.

Poukaz je otevřený na 3 měsíce od zakoupení a obdarovaná/ý si poté může vybrat vyhovující termín.
Dárkový poukaz lze vystavit na jakýkoliv z našich kurzů.
Platba se provádí předem, poukaz zasíláme emailem nebo poštou.


    Objednávka dárkového poukazu na kurz

    Vaši objednávku Vám potvrdíme v co nejkratším možném termínu.

    Odesláním objednávky souhlasíte s našimi všeobecnými obchodními podmínkami.

    TERMÍNY KURZŮ


      Přihláška na kurz

      Vaší přihlášku Vám potvrdíme v co nejkratším možném termínu.

      Přihlášením souhlasíte s našimi všeobecnými obchodními podmínkami.

      Pro přihlášení na kurz nám prosím napište na email: info@kavovekurzy.cz nebo klikněte na na tlačítko “PŘIHLÁSIT SE NA KURZ”
      Potřebujeme Vaše jméno, telefonní číslo, v případě zájmu o fakturu na firmu Vaše fakturační údaje. Na kurz Vám pošleme fakturu na celou částku předem.
      Pokud se z kurzu odhlásíte méně než 10 dní před jeho průběhem, zaslaná částka je nevratná.

      VELKÁ KNIHA O KÁVĚ

      Kniha o kávě - Petra Veselá

      Autorka Petra Veselá napsala již dvě knihy. První (Kniha o kávě, menší s hnědou obálkou, 235 stran) vyšla v roce 2010. Petra představuje čtenářům taje kávovníků na plantáži, popisuje zpracování a pražení kávy. Dále se v knize dozvíte, jak kávu správně připravit nejen doma, ale i v kavárně. Poradí vám, jak kávu správně namlít, jak ji skladovat…

      Protože se kávová kultura u nás neuvěřitelně mění a posouvá dopředu, prošla kniha lehkými úpravami před každým jejím dotiskem, kterých bylo celkem 5. Po osmi letech přišel čas na úplně nové vydání, kdy z původní knihy vznikla nová, Velká kniha o kávě (s bílo tyrkysovou obálkou, větší rozměr, 300 stran). Navazuje na původní knihu, ale přináší spoustu nových informací, technik a receptů, a hlavně také kompletně nové krásné fotografie Davida Židlického.

      Obě knihy si můžete koupit u nás ve školicím centru, rádi ji zašleme podepsanou poštou anebo jde objednat přes nakladatelství Smartpress.

      PRAŽÍRNA KÁVY
      THE NAUGHTY DOG

      Petra a Gwilym měli své kavárny, soutěžili, porotcovali a školili řadu let. Ale chyběl jim poslední článek v kávové mozaice, pražení kávy. Možnost ovlivnit chutě kávy a naučit se něco dalšího, nového, je ohromně lákala. A tak se rozhodli v roce 2018 otevřít pražírnu kávy. Nejdříve to byl malý projekt, jen tak pro radost. Nyní se ale pražírna The naughty dog trochu rozrostla, a pražíme kávu 2x týdně.

      Vybíráme pro vás kávu z celého světa, kterou pražíme jak na přípravu espressa, tak na filtrovanou přípravu. V nabídce máme kávy s různými chuťovými profily, aby si u nás vybral každý. Od káv s čokoládovými, hořkými tóny až po svěží, sladké, ovocné, kyselejší.

      Na kurzech budete pracovat z kávou právě z naší pražírny. Milujeme hlavně kávu z Etiopie, která na školení nikdy nechybí, ale v průběhu kurzu vyzkoušíte a ochutnáte i řadu jiných káv z různých zemí. Zrnkovou kávu si na kurzu můžete také zakoupit. Pokud by Vás zajímalo více o pražírně, informace najdete na stránkách www.thenaughtydog.cz

      Kontakty

      ŠKOLICÍ CENTRUM JÍLOVÉ U PRAHY

      Ve školicím centru budete pracovat na profesionálním dvoupákovém kávovaru Victoria Arduino, model Black Eagle Gravimetrics a na mlýnku Nuova Simonelli Mythos One.

      Používáme také na další kávovary Nuova Simonelli a Victoria Arduino, jako například Athena Leva, Prima One a další.

      Všechny naše kurzy začínají v 9:00 hodin a trvají cca do 13:00 hodin.

      Kávové kurzy s.r.o. | Holíkova 470, 254 01, Jílové u Prahy

      Fakturační a poštovní adresa | Kávové kurzy s.r.o., Chotouň 96, Pohoří 254 01

      GDPR ochrana osobních údajů